КУРАЈЧКИ СРЕДБИ 2022

Вести|

По пауза од 2 години продолжуваат иселеничките –Курајчки... Read More → КУРАЈЧКИ СРЕДБИ 2022

Се откажува 23 тиот Курајчки Карневал

Вести|

Управниот одбор на здружението на граѓани ја донесе... Read More → Се откажува 23 тиот Курајчки Карневал

Традиционално да ја испратиме 2020 (фото)

Вести|

Традиционално и оваа година да ја испратиме …... Read More → Традиционално да ја испратиме 2020 (фото)

Од денеска во Куратица камера во живо 24/7

Вести|

Од денеска панорамата на Куратица може да ја следите во... Read More → Од денеска во Куратица камера во живо 24/7

Информација за јавноста

Вести|

Информација за јавноста по повод  ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЖИТЕЛИТЕ... Read More → Информација за јавноста

Пронајдена неексплодирана граната во двор во Куратица

Вести|

Пронајдена неексплодирана граната во двор во Куратица при... Read More → Пронајдена неексплодирана граната во двор во Куратица

Василичарски карневал во Куратица (2020)

Вести|

Весели, разиграни, распеани василичарите на карневалот во... Read More → Василичарски карневал во Куратица (2020)

Предел за фабулозни талкања и брилијантни авантури

Вести|

Спокојот на Македонија живее во селата. Во освежително... Read More → Предел за фабулозни талкања и брилијантни авантури

Охридското село Куратица – мамка за туристите

Вести|

Иако некогаш со 1500 жители, а денеска едвај 250, село Куратица... Read More → Охридското село Куратица – мамка за туристите

Close Search Window