24 ти КУРАЈЧКИ ВАСИЛИЧАРСКИ КАРНЕВАЛ 2023

Вести|

На дваесетина километри од Охрид, сместено во пазувите на... Read More → 24 ти КУРАЈЧКИ ВАСИЛИЧАРСКИ КАРНЕВАЛ 2023

УШТЕ ЕДНА УСПЕШНА ПРИКАЗНА „OFF ROAD RACE KURATICA 2022”

Вести|

„OFF ROAD RACE KURATICA 2022”, На надморска височина од 1400 мнв кај... Read More → УШТЕ ЕДНА УСПЕШНА ПРИКАЗНА „OFF ROAD RACE KURATICA 2022”

„OFF ROAD RACING KURATICA „

Вести|

На надморска височина од 1400 мнв кај месноста викано ТИНА, на... Read More → „OFF ROAD RACING KURATICA „

КУРАЈЧКИ СРЕДБИ 2022

Вести|

По пауза од 2 години продолжуваат иселеничките –Курајчки... Read More → КУРАЈЧКИ СРЕДБИ 2022

Се откажува 23 тиот Курајчки Карневал

Вести|

Управниот одбор на здружението на граѓани ја донесе... Read More → Се откажува 23 тиот Курајчки Карневал

Традиционално да ја испратиме 2020 (фото)

Вести|

Традиционално и оваа година да ја испратиме …... Read More → Традиционално да ја испратиме 2020 (фото)

Од денеска во Куратица камера во живо 24/7

Вести|

Од денеска панорамата на Куратица може да ја следите во... Read More → Од денеска во Куратица камера во живо 24/7

Информација за јавноста

Вести|

Информација за јавноста по повод  ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЖИТЕЛИТЕ... Read More → Информација за јавноста

Пронајдена неексплодирана граната во двор во Куратица

Вести|

Пронајдена неексплодирана граната во двор во Куратица при... Read More → Пронајдена неексплодирана граната во двор во Куратица

Василичарски карневал во Куратица (2020)

Вести|

Весели, разиграни, распеани василичарите на карневалот во... Read More → Василичарски карневал во Куратица (2020)

Close Search Window