12 години Шајка не заковавме па заминавме ОД ИДЕЈА ДО БЕЗИДЕЈНОСТ ?!

Вести|

Ја имавме последната голема активност во изградбата на... Read More → 12 години Шајка не заковавме па заминавме ОД ИДЕЈА ДО БЕЗИДЕЈНОСТ ?!

200 домакинства во Куратица без интернет телевизија и телефонија поради несовесно работење на изведувачите на трасата Буково-Косел

Вести|

3 дена 200 домаќинства во Куратица останаа без интернет... Read More → 200 домакинства во Куратица без интернет телевизија и телефонија поради несовесно работење на изведувачите на трасата Буково-Косел

Анета и Оскар на јубилејниот 25 ти карневал во Куратица

Вести|

Упрвниот одбор на здружението Св Василиј и месната... Read More → Анета и Оскар на јубилејниот 25 ти карневал во Куратица

Селска слава во Куратица ,Успение на Пресвета Богородица

Вести|

На 800 метри (на 1220 мнв )од  селото Куратица во самото... Read More → Селска слава во Куратица ,Успение на Пресвета Богородица

Месната заедница започнува со реконструкција на сретселото

Вести|

Почитувани, Месната Заедница започнува со реконструкции... Read More → Месната заедница започнува со реконструкција на сретселото

Куратица преку проектот „Потпри се на младите“ ќе го развива регионот на плакенска планина

Вести|

Здружението на граѓани Св.Василиј од с. Куратица ќе го... Read More → Куратица преку проектот „Потпри се на младите“ ќе го развива регионот на плакенска планина

Се откажува 23 тиот Курајчки Карневал

Вести|

Управниот одбор на здружението на граѓани ја донесе... Read More → Се откажува 23 тиот Курајчки Карневал

Традиционално да ја испратиме 2020 (фото)

Вести|

Традиционално и оваа година да ја испратиме …... Read More → Традиционално да ја испратиме 2020 (фото)

Од денеска во Куратица камера во живо 24/7

Вести|

Од денеска панорамата на Куратица може да ја следите во... Read More → Од денеска во Куратица камера во живо 24/7

Информација за јавноста

Вести|

Информација за јавноста по повод  ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЖИТЕЛИТЕ... Read More → Информација за јавноста

Close Search Window