Вести|

СПОДЕЛИ

Упрвниот одбор на здружението Св Василиј и месната заедница од Куратица на одржаниот состанок нa 02.12.2023 го дефинираа организирањето на јубилејното 25 то издание „КУРАЈЧКИ КАРНЕВАЛ„

Традиционалниот дел зпочнува на 13 ти пред василичарскиот оган од 18 часот , поворката со зетот невестата бајачот валегачот носачите… и групата  тргнуваа во посета на секое домакинство од 19 часот се до раните утрински часови.

Следниот ден  главната манифестација во комбинација со маски и музика започнува од 18 часот се до 01 часот по полнок

Оваа година за музичкиот дел ќе се погрижи Анета и група Oскар, за “livestream 2SSTUDIO„ , а за огнометот Блинкер –Струга…

Неофициално најавени се гости од Македонија и од соседните земји…

Повеќе детали наскоро…

 

СПОДЕЛИ
Close Search Window