12 години Шајка не заковавме па заминавме ОД ИДЕЈА ДО БЕЗИДЕЈНОСТ ?!

Вести|

Ја имавме последната голема активност во изградбата на... Read More → 12 години Шајка не заковавме па заминавме ОД ИДЕЈА ДО БЕЗИДЕЈНОСТ ?!

Селска слава во Куратица ,Успение на Пресвета Богородица

Вести|

На 800 метри (на 1220 мнв )од  селото Куратица во самото... Read More → Селска слава во Куратица ,Успение на Пресвета Богородица

24 ти КУРАЈЧКИ ВАСИЛИЧАРСКИ КАРНЕВАЛ 2023

Вести|

На дваесетина километри од Охрид, сместено во пазувите на... Read More → 24 ти КУРАЈЧКИ ВАСИЛИЧАРСКИ КАРНЕВАЛ 2023

КУРАЈЧКИ СРЕДБИ 2022

Вести|

По пауза од 2 години продолжуваат иселеничките –Курајчки... Read More → КУРАЈЧКИ СРЕДБИ 2022

Традиционално да ја испратиме 2020 (фото)

Вести|

Традиционално и оваа година да ја испратиме …... Read More → Традиционално да ја испратиме 2020 (фото)

Предел за фабулозни талкања и брилијантни авантури

Вести|

Спокојот на Македонија живее во селата. Во освежително... Read More → Предел за фабулозни талкања и брилијантни авантури

Охридското село Куратица – мамка за туристите

Вести|

Иако некогаш со 1500 жители, а денеска едвај 250, село Куратица... Read More → Охридското село Куратица – мамка за туристите

Close Search Window