Вести|

СПОДЕЛИ

3 дена 200 домаќинства во Куратица останаа без интернет телевизија и телефонија поради несовесното работење на фирми задолжени за некоја реконструкција на патот Косел -Буково.

Сведоци сме по порталите на фaнтомски фирми кои за милионски тендери работат на овој правец, прво натрупаа неконтролирани кубици на тампон (без никаква потреба)после тоа натрупаа метални стубчиња  (неконтролирано) иако половината ќе бидат без функција, сега неконтролирано се поставуваат браници (неконтролирано од двете страни) , само да се “покријат’  МИЛИОНСКИТЕ “суми“.пред 3 дена СО ДОЗВОЛА ОД „ШТAБОТ ОД ТЕТОВО„ неконтролирано набиват метални стубчиња за брaници при што го оштетија главниот кабел кон Куртица и оставија 200 домакинства без интернет телевизија и телефонија…при интервенција на екипите на телеком истите биле попречени да извшат поправка на дефектот од “ШТАБОТ ВО ТЕТОВО„  неможи ни полицијата да интервенира….. ДАЛИ ИМAМЕ ИНСТИТУЦИИ КОИ МОЖЕ ОВА ДА ГО ПРЕВЗЕМАТ !.

СПОДЕЛИ
Close Search Window