Вести|

СПОДЕЛИ

Управниот одбор на здружението на граѓани ја донесе следната одлука…

При консултација со надлежните институции управниот одбор на здружението на граѓани Св Василиј при одржаниот последен состанок на 09.01.2021состанок ја донесе следната одлука, Се откажува било какво организирање на василичарскиот карневал во Куратица бидејќи не постојат никакви услови за негово одржување според протоколите кои се на сила заради Ковид пандемијата.Традиционалниот ден на 13 ти Јануари нема услови бидејки василичарската поворка брои над 200 учесници, исто така главниот дел на 14 ти Јануари е невозможно да се одржина сретсело каде се собираат над 2000 посетители .Благодариме на сите за разбирањето ви посакуваме многу здравје среќни празници и успешна година .СО НАДЕЖ ЗА ПОБРГУ ЗАМИНУВАЊЕ НА ОВАА СИТУАЦИЈА СЕ ГЛЕДАМЕ СЛЕДНАТА ГОДИНА ЗА ВАСИЛИЦА ВО КУРАТИЦА.


СПОДЕЛИ
Close Search Window