СПОДЕЛИ

„Успение на Пресвета Богородица“ е манастирска црква на Курајчкиот манастир која се наоѓа над селото Куратица-месноста “горно село“. Нејзината градба започна на 28 април 2001 година, кога беше поставен камен темелникот. Црквата бише осветена на 31 јули 2010 година од страна на митрополитот г. Тимотеј.Во склоп на црквата има кујна просторија ид 22х7 метри.На вториот спрат е предвидено изградба на конаци .

СПОДЕЛИ
Close Search Window