СПОДЕЛИ

Свети Симеон Столпник е најнова селска црква во охридското село Куратица која е сместена над самото средсело. Стара црква беше срушена па наново започна со градба на 28 февруари 2013 година, кога беше поставен камен темелникот. Црквата постое на самото место и во минатото.

 

СПОДЕЛИ
Close Search Window