СПОДЕЛИ

Црквата Свети Никола која е изградена во 1937 година е главна селска црква во охридското село Куратица. Црквата е сместена на почетокот на селото, во Долното Маало, каде што во близина се наоѓаат и селските гробишта.

СПОДЕЛИ
Close Search Window